2023-10-12

Internationella reumatikerdagen 12 oktober

Det här är en hälsning till alla med reumatism och vi hoppas på att forskningen snart kommer på ett botemedel. Till den dagen hoppas vi att alla kan få den lindring och behandling som de behöver. Alla har rätt till ett värdigt liv tycker vi på SRC.

Internationella reumatikerdagen 12/10

VI UPPMÄRKSAMMAR INTERNATIONELLA REUMATIKERDAGEN 12 OKTOBER!

Med en önskan att alla med reumatiska besvär kommer få den rehabilitering de behöver. Inte minst de som, på grund av covidpandemin, inte fått aktiv multimodal rehabilitering i internatform i varmt klimat. Efter mer än tre år är givetvis behovet uppdämt inom denna patientgrupp. Vår förhoppning är att ni snart får beviljat från er region att återvinna funktion, få smärtlindring och ökad livskvalitet.

Det där med "aktiv multimodal rehabilitering i internatform" innebär att du bor i hotellrum på en rehabanläggning. Varje dag genomför du ett flertal behandlingar och träningspass (som en bootcamp) under ledning av ett team med fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, samtalsterapeut, kostrådgivare, med flera. Det varma klimatet medför smärtlindring och ökad rörlighet för många reumatiker och möjliggör en mer intensiv träning än vad som annars vore möjligt.

Denna typ av rehabilitering i varmt klimat ger goda resultat hos reumatiker som mår bra av värme kombinerat av träning. Ni som prövat vet vad vi menar!

Hoppas vi ses snart

❤

Rehabiliterings-program