Anders och Heather lagar maten åt SRC sedan hösten 2024. Vi ringde upp våra nya, populära kockar för en intervju.
– Hej Anders! Hur kommer det sig att ni har en restaurang på spanska solkusten som serverar svensk husmanskost?
– Jag hade redan en mindre restaurang i Torre Blanca när jag träffade Heather. Hon råkade vara utbildad kock, så det var naturligt att vi fortsatte ihop och expanderade vår verksamhet. Det visade sig att husmanskosten var ett populärt koncept som uppskattas mycket här.
– Vad bjuder ni SRC:s gäster till lunch idag?
– Det blir baconlindad köttfärslimpa med potatis och, lingon och gräddsås.
– Får alla gäster det?
– Just nu är ingen gäst vegetarian eller vegan, så ja. Men någon får utan bacon, vissa får laktosfri gräddsås, någon ska ha glutenfritt och så vidare. Vi har en lista på anpassningar som ändras när nya gäster anländer till SRC.
– Vad brukar vara mest populärt?
– Laxfilé, pannbiffar, spätta och schnitzel är jättepoppis. Men Heather är fantastiskt bra på veganska rätter också. Här kommer hon från matbutiken, så nu ska jag skala potatis.
– Tack för pratstunden, Anders, vi ser fram emot lunchen idag!